Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Град з перепелине яйце побив на Рівненщині дахи будинків і машини (Відео)

Такі опади зафіксували щонайменше на території трьох сіл.

Фото «Типового Рівного».

Град з перепелине яйце побив на Рівненщині дахи будинків і машини (Відео)

Негода 10 червня супроводжувалась сильними поривами вітру. На полудень четверга, 11 червня, із заявами про пошкоджені дахи й машини в районну адміністрацію звернулось шестеро людей

Град розміром до двох сантиметрів, який випав у кількох селах Рівненщини ввечері 10 червня, пошкодив будинки та машини. Про це Суспільному повідомили у Острозькій РДА, куди почали звертатись власники пошкодженого майна.

Станом на полудень четверга, 11 червня, із заявами про пошкоджені дахи й машини в районну адміністрацію звернулось шестеро людей з Мощаницької сільради. Заступник голови Острозької РДА Сергій Губернюк не виключив, що кількість таких заяв може зрости.

Як розповів чиновник, градини сягали розмірами сірникової коробки, а такого цьогоріч у районі ще не було. Такі ж опади пройшли на території сусідніх Могилянівської та Почапківської сільрад.

Як розповів чиновник, градини сягали розмірами сірникової коробки.

За оцінкою очільника Рівненського гідрометецентру Богдана Масовця, ці градини можна порівняти з вишнею чи перепелиним яйцем. А от до повідомлень користувачів про нібито розмір опадів з куряче яйце він ставиться скептично. Для цього, мовляв, висота хмари має сягнути 18-ти кілометрів, а радіолокатори фіксували цього разу висоту в 13 кілометрів.

Негода 10 червня супроводжувалась сильними поривами вітру, через це знеструмило пів сотні сіл. Зранку наступного дня усім їм електропостачання енергетики відновили, – зазначили в пресслужбі «Рівнеобленерго».

Загалом же циклон з центром над Чорним морем та пов’язані з ним атмосферні фронти визначатимуть погоду на Рівненщині до кінця тижня, – повідомив Суспільному Богдан Масовець. Триватимуть короткочасні дощі, грози та град, а вітер посилюватиметься до 20-ти метрів на секунду. 14 червня із Заходу Європи надійде більш прохолодне повітря.

Telegram Channel