Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Негода на Львівщині забрала життя молодої жінки – на її хату впало дерево

Дубу - 300 років, він здоровий, але все одно не витримав потужного вітру...

Фото ТСН.

Негода на Львівщині забрала життя молодої жінки – на її хату впало дерево

Майже дві сотні населених пунктів залишилися без світла на Львівщині. Сім десятків повалених дерев. Потрощені авто. Підтоплені магістральні дороги, під’їзди і підвали

У селищі Брюховичі, неподалік Львова, велетенський дуб упав на дачний будиночок. Тієї миті усередині була 28-річна дівчина. Дерево привалило хатину й смертельно травмувало молоду жінку, передає ТСН.

Місце де сталася трагедія, розташоване біля закинутого санаторію посеред лісу. Поруч величезні дерева. У сільській раді кажуть, що тут родина не жила, а лише час від часу приїжджала відпочити. Подружжя з двома дітьми відпочивало у цей час на дачі, аж раптом здійнялася буря. «На момент сильного вітру і дощу чоловік встиг забрати двох дітей  і вони перебували за межами даного будиночку. Жінка не встигла вибратися і перебувала на ліжку. Її придавило під тягарем дерева», – каже помічник керівника зміни ГЕ ДСНС України Львівської області Михайло Іванець.

40 хвилин рятувальники розбирали завали. Місцеві допомагали різати стовбур і трактором розтягували колоди. 

40 хвилин рятувальники розбирали завали. Місцеві допомагали різати стовбур і трактором розтягували колоди. Екологи обстежили дерево, кажуть йому приблизно 300 років, але воно було воно цілком здорове. Але вітер швидкістю 30 метрів на секунду вирвав дуб з корінням.

Загалом негода знеструмила на Львівщині майже дві сотні населених пунктів, пошкодила дахи. У Львові затопило з десяток вулиць. Автівки наче човни дрейфували брудними потоками.  Воду, кажуть у мерії, відкачали швидко, складніше було із сотнею повалених дерев.

Суму збитків який завдав раптовий буревій ще рахують.

Джерело: ТСН.
Telegram Channel