Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У «Голосі» наголошують, що політичні переслідування руйнують міжнародну репутацію України (Відео)

Скріншот із відео телеканалу «Прямий».

У «Голосі» наголошують, що політичні переслідування руйнують міжнародну репутацію України (Відео)

У партії вимагають від колег у парламенті уважно стежити за перебігом гучних кримінальних справ

Політичні переслідування шкодять міжнародній репутації України і руйнують довіру до правосуддя всередині країни. Про це в ефірі так-шоу «Ситуація» на телеканалі «Прямий» заявила народна депутатка, голова партії «Голос» Кіра Рудик, відповідаючи на запитання щодо подій останніх днів - обшуків у екс-міністра Володимира Омеляна, суду над активістом Сергієм Стерненком та проваджень проти п‘ятого Президента Петра Порошенка. 

«Що ми бачимо сьогодні. Венедіктова не може довести до кінця одну справу - відкриває ще одну і ще одну. Тобто вже відкрила їх 20. Якщо ви подивитися на нашу країну зовні - чи додає це впевненості в тому, що в нашій країні дійсно головує закон? І виглядає, що якимось чином ДБР недопрацьовує, якщо для того, щоб виконати одну задачу, вони відкривають зразу 20 справ - правда?», - зазначила Кіра Рудик. 

Якщо ви бачите, що таке відбувається, ви бачите, яким чином відбувається розслідування справи Шеремета, справи Сергія Стерненка - скажіть, чи у вас багато довіри до судової системи?

«Закон дійсно має бути один для всіх. Це основна засада, на якій повинна будуватися наша держава. Але є питання, які є дуже чутливими. І ці питання, які можна кваліфікувати як політичні переслідування. Такі справи мають бути відкриті або розслідуватися тільки у випадку беззаперечних доказів. Коли таких доказів немає або коли відкриваються велика кількість таких справ, це шкодить нашій країні, її репутації. Тому що це не допомагає розумінню, що в нашій країні право на справедливість є основним», - вважає Рудик. 

«Якщо ви бачите, що таке відбувається, ви бачите, яким чином відбувається розслідування справи Шеремета, справи Сергія Стерненка - скажіть, чи у вас багато довіри до судової системи? А судова система - це зараз є база, на якій по суті тримається наше суспільство. І коли у нас закінчиться довіра до цієї інституції, то у нас з’являться справжні проблеми. Саме тому ми вважаємо, що правил повинні дотримуватися усі. Але передусім правил повинна дотримуватися судова система і її інституції», - наголошує лідерка партії «Голос». 

«Саме тому ми зараз будемо як парламент дуже жорстко слідкувати за усіма справами, які зараз є гучними, розслідування яких зараз відбувається», - застерегла Кіра Рудик. 

Telegram Channel