Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У МОЗ заявили, що поділять країни на «червону» і «зелену» зону

Іноземці, які прилітають в Україну, повинні мати страховий поліс, що покриває лікування COVID-19.

Фото depo.ua.

У МОЗ заявили, що поділять країни на «червону» і «зелену» зону

Зважаючи на відновлення Україною міжнародного авіасполучення, анонсованого на 15 червня, Міністерство охорони здоров’я опублікує список країн, яких за показниками захворюваності на COVID-19 віднесуть до «червоної» та «зеленої» зон

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу у неділю, 14 червня, повідомляє Depo.ua.

«Щодо інформації, то Міністерство охорони здоров’я опублікує цей перелік країн для того, щоб всі могли більш зручно користуватися авіасполученням», - сказав Степанов.

Він повідомив, що у питанні відновлення міжнародного авіасполучення МОЗ обирає формат поділу країн на «червону» і «зелену» зони.

Червона зона - це країни з великим розповсюдженням коронавірусної хвороби, з гіршою епідеміологічною ситуацією, ніж в Україні. Ми це робимо за показником кількості активних захворювань на 100 тис. населення. Цей показник встановлюватимемо на рівні 40 на 100 тис. населення. 

«Червона зона - це країни з великим розповсюдженням коронавірусної хвороби, з гіршою епідеміологічною ситуацією, ніж в Україні. Ми це робимо за показником кількості активних захворювань на 100 тис. населення. Тобто, яка кількість безпосередньо на певну дату і на 100 тис. населення. Цей показник встановлюватимемо на рівні 40 на 100 тис. населення. Тобто країни, де більше, ніж цей показник, будуть знаходитися в червоній зоні. А країни, де менше, - в зеленій», - сказав міністр.

За його словами, «іноземці, які прилітають в Україну, повинні мати страховий поліс, що покриває лікування COVID-19».

«Ті громадяни, які прибудуть з країн, віднесених до «червоної» зони, будуть проходити самоізоляцію або самообсервацію. Іноземці, які прилітатимуть із країн «зеленої  зони, не повинні проходити відповідно всі ці речі», - додав міністр.

Telegram Channel