Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Укрпошта встановить POS-термінали у селах

Тендер на придбання POS-терміналів заплановано провести до кінця цього року через систему Prozorro.

Фото agronews.ua.

Укрпошта встановить POS-термінали у селах

На реалізацію цієї програми Укрпошта отримала грант у розмірі 80 тисяч доларів

Укрпошта отримала грант Міністерства комунікацій та внутрішніх справ Японії і японського Фонду з питань фінансової доступності на 80 тисяч доларів США в рамках програми Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Ці кошти призначені на закупівлю POS-терміналів для їх встановлення у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів. Про це повідомляє пресслужба Укрпошти, пише agronews.ua.

Це дозволить здійснювати безготівкові розрахунки за спожиті товари та послуги населенню віддалених населених пунктів, в яких вже відсутні банківські установи: приймати платіжні картки для оплати комунальних послуг, поштових переказів, операцій зняття готівки.

«Уже не перший рік Укрпошта бореться за те, аби 15 млн. українців у 27 тисячах невеликих міст і сіл мали доступ до сучасних фінансових послуг. Вже зараз ми інвестуємо у розвиток інфраструктури: закуповуємо авто, комп’ютери, оновлюємо IT-системи, навчаємо працівників. Приємно, що Уряд Японії оцінив наші ініціативи в поширенні фінансової інклюзії в Україні та висловив їм свою підтримку, виділивши грант на придбання POS-терміналів», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Протягом двох років Укрпошта бере на себе зобов’язання забезпечити витрати на обслуговування та експлуатацію POS-терміналів, при цьому не витрачаючи жодної гривні з державного або місцевих бюджетів.  

Він додав, враховуючи позиції Японії у рейтингах міжнародних фінансових інститутів щодо фінансової грамонтності населення, адже поштові відділення в Японії приймають на зберігання кошти з 1875 року, а зараз поштовий банк входить в трійку найбільших банків цієї країни, при цьому зберігаючи свої відділення в кожній префектурі своєї держави, вибір проєкту АТ «Укрпошта» є ще максимально цінним.

Тендер на придбання POS-терміналів заплановано провести до кінця цього року через систему Prozorro.

Протягом двох років Укрпошта бере на себе зобов’язання забезпечити витрати на обслуговування та експлуатацію POS-терміналів, при цьому не витрачаючи жодної гривні з державного або місцевих бюджетів. 

Враховуючи потреби населення України вже зараз у найбільших 3100 поштових відділеннях Укрпошти встановлені та працюють понад 5000 POS-терміналів, а додатково придбані завдяки гранту Уряду Японії пристрої забезпечать можливість розраховуватись безготівково ще майже 1 млн громадянам.  

Telegram Channel