Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сьогодні Волинський краєзнавчий музей святкує свій День народження

Відвідайте - дізнаєтеся багато цікавого про рідний край!

Фото: Волинський краєзнавчий музей.

Сьогодні Волинський краєзнавчий музей святкує свій День народження

16 червня 1929 року в Луцьку було відкрито регіональний Волинський музей. Після приєднання у вересні 1939 року Волині в складі Західної України до Радянського Союзу наступником Волинського музею став Волинський краєзнавчий музей

Зараз Волинський краєзнавчий музей - головний музей Волинської області, найбільший і найдавніший з нині діючих музеїв Волині.

Сьогодні перед входом до музею експонується виставка «Люди Свободи» Українського інституту національної пам’яті. Виставка розповідає про постаті, які своєю працею та боротьбою у минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України. Ці люди дуже різні: поети і політики, військові і музиканти, науковці й художники. Завдяки таким Людям свобода стала реальністю для нас, і кожен з нас отримав можливість вільно реалізовувати свій потенціал.

Сьогодні перед входом до музею експонується виставка «Люди Свободи» Українського інституту національної пам’яті. Виставка розповідає про постаті, які своєю працею та боротьбою у минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України.

Також Краєзнавчий музей пропонує завітати до Віртуального музею ВКМ (нажміть, щоб перейти), де ви зможете:
- пройти тест з музейної термінології;
- скласти пазли по експозиції музею;
- оглянути експонати скарбу з села Рованці;
- помандрувати віртуальним туром «Панство на дозвіллі»;
- оглянути виставку «Врятовано для України».

Джерело: Волинський краєзнавчий музей
Telegram Channel