Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків відкрив виставку у Тернополі

Твори Андрієвської є в колекціях провідних музеїв світу.

Фото msumk.com.

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків відкрив виставку у Тернополі

Це вже друга «післякарантинна» виставка у рамках всеукраїнського проєкту «Дифузія», ініційованого МСУМК

Учора в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставки творів талановитої українки з діаспори Емми Андієвської. Про це повідомляє Музей сучасного українського мистецтва Корсаків.

Виставка під назвою «Космос Емми Андієвської» є частиною масштабного проекту «Дифузія», який МСУМК відновив після послаблення карантину. Мета проєкту – сприяти розвитку мистецтва у різних регіонах України та посилити взаємодію і співпраці між музейними інституціями.

Перед карантином проєкт «Дифузія» успішно реалізували вже тричі: у Львові з виставками творів Миколи Кумановського та Емми Андієвської, та у Івано-Франківську з її ж творами. 

В експозиції, яка триватиме кілька тижнів, представлено з півсотні живописних робіт із колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Нагадаємо, проєкт національного масштабу «Дифузія», присвячений 30-річчю відновлення Незалежності України. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

Перед карантином проєкт «Дифузія» успішно реалізували вже тричі: у Львові з виставками творів Миколи Кумановського та Емми Андієвської, та у Івано-Франківську з її ж творами. Перша ж «післякарантинна» виставка стартувала у Хмельницькому на початку червня.

Telegram Channel