Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Володимир-Волинський зустрів загиблого героя Іллю Струка (відео)

Ілля СТРУК.

Фото Цензор.НЕТ

Володимир-Волинський зустрів загиблого героя Іллю Струка (відео)

Воїн загинув від російської кулі 17 червня. Сьогодні його поховають у рідному селі Льотниче

У Володимирі-Волинському з Іллею Струком сьогодні попрощалися земляки і військові побратими.

Про Героя дуже тепло відгукують усі, хто його знав.  Зокрема, священник Віктор Мартинюк на своїй сторінці у facebook написав про Іллю:

«Пришла страшна звістка - загинув ще один захисник України, наш волинян Ілля Струк. Ми були знайомі - він довгий час приїжджав до нас у Низкиницький монастир, панамарив, помагав у недільній школі. Після служби ми частенько пили каву у келії отця Стефана. Добрий був юнак, вихований, роботящий, щирий. Після служби в АТО в 2014-15рр. вирішив здобути духовну освіту - планував стати священиком - поступив у Почаївську семінарію. Пам'ятаю, розповідав, що нікому там не розказував про службу в АТО, - назвуть «братоубійцей», бо царить там суцільний рускій мір. Потім перевівся на заочне, - треба було допомогати мамі, що важко хворіла. Потім знову пішов в армію. І ось, немає вже Іллі, снайперська куля обірвала його життя. Не буде вже ні одруження ні священства, сім'ї і життя, нічого, про що мріяв. Два останніх дні увесь час думаю про Іллю...».

Після служби ми частенько пили каву у келії отця Стефана. Добрий був юнак, вихований, роботящий, щирий.

Струк Ілля Миколайович - уродженець села Льотниче, Володимир-Волинського району. Народився 1 серпня 1995 року, здобув освіту у Львівському ВПУ (спеціальність: маляр-штукатур). 23 квітня 2015 року отримав УБД. Будучи старшим солдатом, 17 червня 2020 року отримав кульове поранення не сумісне із життям, під час бойового чергування біля населеного пункту Торецьк. Службу проходив у військовій частині А 1275 м.Маріуполь. Був гранатометником. Добровольцем захищав Україну на Донбасі з 2014 року.

Джерело: Твій Володимир
Telegram Channel