Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Рівненщині вшанують пам'ять героїв битви під Берестечком. Вірян попросили не приїздити сюди через карантин

Богослужіння з Козацьких могил.

Фото Суспільного.

На Рівненщині вшанують пам'ять героїв битви під Берестечком. Вірян попросили не приїздити сюди через карантин

Щороку, на честь загиблих героїв берестецької битви проводять богослужіння, урочисту ходу та козацьке таборування. Цьогоріч через карантин заходи можна буде подивитися онлайн

На Рівненщині вшановуватимуть пам’ять козаків Богдана Хмельницького, які загинули у битві під Берестечком. Тоді, у червні 1651, зійшлося Військо Запорізьке та союзні йому кримські татари проти армії Речі Посполитої. Богослужіння на Козацьких могилах очолить предстоятель Православної церкви України Епіфаній. Суспільне транслюватиме цю подію на своїх платформах.

Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» – меморіальний комплекс козацької слави України, що знаходиться між селами Пляшева та Острів на Рівненщині. Заступник голови ОДА Сергій Гемберг закликав дотримуватись карантину й не приїжджати на Козацькі могили задля уникнення небезпеки зараження коронавірусом.

Заступник голови ОДА Сергій Гемберг закликав дотримуватись карантину й не приїжджати на Козацькі могили задля уникнення небезпеки зараження коронавірусом.

«Ми покажемо богослужіння саме з Козацьких могил – з території комплексу, який знаходиться в селі Пляшева. Трансляція відбудеться на платформах суспільного мовника, у всіх філіях, а також на Facebook-сторінці UA: РІВНЕ», – зазначив продюсер рівненської філії Суспільного Михайло Чубай.

Телеканал UA: РІВНЕ у неділю, 21 червня о 9-й ранку, транслюватиме Божественну літургію з Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких могилах. Очолить Богослужіння із нагоди 369-ї річниці битви під Берестечком предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

Після завершення богослужіння відбудеться заупокійна літія за полеглими козаками та бійцями, які боролися за Незалежність України в наш час. Буде також урочиста хода й покладання квітів до пам’ятника героям Берестецької битви.

Як повідомила спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун, порядок та безпеку під час заходів забезпечуватимуть 57 поліцейських.

Нагадаємо, сам заповідник створили у 1966 році. До того у пам'ять про полеглих козаків була зведена церква-меморіал святого Георгія Переможця у 1914 році.

Telegram Channel