Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Фермери почали вирощувати хрін

Переробна фабрика постійно відчуває недостачу сировини – кореня хрону.

Фото agronews.ua.

Фермери почали вирощувати хрін

Цьогоріч у Вінницькій області з’явилося одразу дві великі ділянки із промисловим вирощуванням кореня хрону — в Сутисках та у Томашпільському районі

Вінницька харчосмакова фабрика, яка є найбільшим переробником хрону в країні, вже декілька років поспіль шукає партнерів серед великих фермерів, готових ризикнути і почати промислове вирощування хрону – нестача сировини постійна проблема. У періоди найбільшої кризи корінь доводилося навіть імпортувати з Білорусі та Угорщини. Повідомляє 33 канал пише agronews.ua.

Хрін найкраще вирощувати після культур, які рано звільняють поле: огірків, помідорів, ранньої картоплі. Це дає можливість своєчасно провести підготовку ґрунту. 

Цього річ угорські постачальники продали 130 000 штук саджанців кореня хрону вінницьким аграріям. Фабрика і фермери разом оцінять врожайність угорської розсади, порахують доцільність використання під вирощування кореня хрону поливних полів і навчаться організовувати процес розподілу врожаю для переробки та посадковий матеріал за угорським зразком.

Хрін найкраще вирощувати після культур, які рано звільняють поле: огірків, помідорів, ранньої картоплі. Це дає можливість своєчасно провести підготовку ґрунту.  Однак чим раніше посадити хрін, тим вище його врожайність.

Зрошують рослини дощувальними установками. Користь хрону полягає не лише в кореневищах. Зрізану зелену масу перед збиранням урожаю використовують на корм худобі.

Telegram Channel