Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
У вихідні Олег Самчук повертається зі Львова до Ковеля, щоб оперувати

Олег Самчук.

Фото Цензор.НЕТ

У вихідні Олег Самчук повертається зі Львова до Ковеля, щоб оперувати

34-річний хірург-уролог Олег Самчук наприкінці минулого року домігся того, що в ковельській районній лікарні пересадили серце, потім ще одне, а також декілька нирок. Тепер ліцензію на проведення пересадок нирок він отримав і Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги

Після того, як ім’я Олега Самчука як ентузіаста трансплантології стало відомим на всю країну, його запросили очолити найбільшу лікарню Західної України – Львівську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги. Незабаром до Львова переїде і його дружина та троє дітей. Однак волинянин не втрачає зв’язку і з Ковельською лікарнею.

Я по можливості, у вихідні дні, їду в Ковель і оперую хворих

«Я по можливості, у вихідні дні, їду в Ковель і оперую хворих. На восьме березня, коли в понеділок був вихідний день, ми провели з колегами дві родинні трансплантації. До карантину я працював між двома лікарнями» ,- розповів він виданню Цензор.НЕТ.

Бригада ковельських лікарів із колегами із столиці після пересадки серця. Грудень 2019 року.
Бригада ковельських лікарів із колегами із столиці після пересадки серця. Грудень 2019 року.

Олег Самчук високо оцінює рівень лікарні у Ковелі і важає, що вона успішно розвиватиметься і далі. «У Ковелі я уклав із державою 26 пакетів на послуги, які може надавати лікарня, підготував її до реформи другого рівня, - розповів він. - Лікарня без боргів, самоокупна, матеріально благополучна. Незалежно від зміни головного лікаря, вона може працювати дуже добре. Там залишився прекрасний колектив, набрані молоді спеціалісти, шикарна матеріальна база. Все це потрібно лише розвивати».

 

Telegram Channel