У нас вирощують органічні кавуни за допомогою риби - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.77 € 30.00
У нас вирощують органічні кавуни за допомогою риби

Кавуни вирощують на місці осушених ставків.

Фото agronews.ua.

У нас вирощують органічні кавуни за допомогою риби

На Херсонщині фермерське господарство впровадило технологію рибної сівозміни

Ця унікальна розробка дозволяє не використовувати пестициди й вирощувати кавуни органічними. Про це повідомляє керівник фермерського господарства «Лиманськ» Олександр Бритвін пише agronews.ua.

Рибосівозміна, це коли протягом одного року на одному місці вирощують рибу, потім технологічно скидають воду, виловлюєть рибу, висушують водоймище і на наступний рік на цьому місці вирощують кавун.

Господарству довелося зменшити площі під вирощуванням риби й потрібно були ідеї чим можемо замінить та компенсувати ці втрати. Спробували на висушеному ложі водойм вирощувати ягоду, яка на Херсонщині найпопулярніша — кавун. 

«Ми господарюємо з 2003 року, але події 2014 року змусили нас шукати нові підходи. Господарству довелося зменшити площі під вирощуванням риби й потрібно були ідеї чим можемо замінить та компенсувати ці втрати. Спробували на висушеному ложі водойм вирощувати ягоду, яка на Херсонщині найпопулярніша — кавун, — розповідає керівник фермерського господарства «Лиманськ» Олександр Бритвін. – Ми вийшли на показники не нижчі ніж інші підприємства, які займаються кавуном за традиційними технологіями вирощування. В нас було два шляхи — застосування добрив для збільшення врожаю, але ми обрали інший шлях — екологічного виробництва та отримання додаткової вартості за органічну ягоду».