Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Китайську вазу XVIII століття продали у 320 разів дорожче, аніж оцінювали

На цю вазу претендувало 16 покупців.

Фото Skinner Auctions.

Китайську вазу XVIII століття продали у 320 разів дорожче, аніж оцінювали

Спочатку її пропонували до продажу усього за 5 тисяч доларів

Блакитно-біла китайська ваза у формі витягнутої груші, яку датують XVIII століттям, була продана на аукціоні за 1,6 мільйона доларів. Це у 320 разів більше від попередньої оцінки. Артефакт передавали з покоління в покоління в анонімній родині в Нової Англії, інформує news.artnet.com.

Спеціалістка з азіатського мистецтва аукціонного будинку «Скіннер» Джудіт Даулінг засвідчила чудовий стан вази. Але не вишуканий стан та привабливий дизайн робить цю річ настільки унікальною. Виріб має на дні два особливі знаки: шість символів Юнчженга та подвійне коло. Подібних ваз було зроблено чимало, але знайти посудину з обома знаками – справжня рідкість. 

Виріб має на дні два особливі знаки: шість символів Юнчженга та подвійне коло. Подібних ваз було зроблено чимало, але знайти посудину з обома знаками – справжня рідкість.  

Як найдавніший аукціонний дім у Новій Англії, «Скіннер» регулярно проводить антикварні покази, де багато старих сімей Нової Англії виставляють на продаж справжні скарби. Покупці часто є китайцями і добре розбираються в таких роботах.

Незважаючи на те, що на вазу претендувало 16 учасників торгів, Даулінг сказала: «Лише дві людини мають знати, що річ чогось вартує, і змагатися, щоб виграти».


Вазу продали ща 1,6 мільйона доларів.
 

 

Telegram Channel