Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Адвокат Порошенка: «Генпрокурорка Венедіктова підробила свою постанову, ще й з помилками»

Раніше Ігор Головань звинувачував Венедіктову в зв'язках з колишнім заступником голови Адміністрації Президента Януковича Андрієм Портновим.[

Фото detector.media.

Адвокат Порошенка: «Генпрокурорка Венедіктова підробила свою постанову, ще й з помилками»

В ОГПУ, ймовірно, забули, що статті 109 та 382 КПК були закриті ще 25 травня

Приховати некомпетентність фальсифікаціями – намагається Ірина Венедіктова. Такими назвав дії генеральної прокурорки щодо Петра Порошенка його адвокат Ігор Головань. Про це юрист написав у Facebook, передає «5 канал».

Венедіктова попередньою датою оформила постанову, якою нібито доручила іншому прокурору вручити підозру п'ятому президенту.

Він пояснює, що Венедіктова попередньою датою оформила постанову, якою нібито доручила іншому прокурору вручити підозру п'ятому президенту. Адвокат зауважує, що генпрокурорка та її підлеглі спочатку запевняли, що така постанова не потрібна. А потім документ – таки опинився в матеріалах справи. Однак, навіть в самому тексті є порушення, адже в постанові з'явилися статті, які були закриті ще у травні.

«Генеральний прокурор не тільки некомпетентна, а ще й намагається приховати некомпетентність фальсифікаціями. Чи не підстава це для негайної відставки?» – зауважив Головань.

Нагадаємо, 10 червня п'ятий президент Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань у справі про нібито незаконне переміщення картин через кордон. У провадженні він фігурує як свідок. Водночас, лідеру «ЄС» намагалися вручити підозру в іншій справі – щодо незаконного призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка в липні 2018 року.

Захисники п'ятого президента назвали дії правоохоронців незаконними, оскільки підозру народному депутату має вручати генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. Порошенко брати її відмовився та залишив будівлю ДБР. Після цього разом із однопартійцями пішов до Офісу генпрокурора, щоб отримати підозру. Утім цього так і не сталося.

Telegram Channel