Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Гатили з мінометів, а він вцілів: історія гвардійського «Еталона»

Більшість техніки пройшла випробування на міць в зоні ООС.

Фото Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Гатили з мінометів, а він вцілів: історія гвардійського «Еталона»

У військовій частині 1141 Нацгвардії України кожен автомобіль має свою історію

Більшість техніки пройшла випробування на міць в зоні ООС. Нічим, на перший погляд, з-поміж інших не виділяється невеличкий гвардійський «Еталон». Це зараз він справний, доглянутий і виглядає як новенький. Та у червні 2014 року саме цей автобус обстріляли бойовики, ледве не позбавивши військових основного засобу пересування. Про це йдеться на сторінці Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк у фейсбуці.

…Червень 2014 року. Село Олексіївське Амвросіївського району Донецької області. Саме тут розташувалося одне з військових містечок українських бійців. Тут вони жили. Звідси роз’їжджалися по місцям несення служби.

Одного разу увечері військові помітили, як над містечком кружляє безпілотник. Вони уже знали - невдовзі чекай біди. І справді, уже за півгодини з ворожої сторони почався мінометний обстріл.

Славнозвісний «Еталон» служить луцьким гвардійцям й донині.

«Гатили по містечку не перестаючи. Ми одразу ж кинулися в укриття. В результаті обстрілу згоріли вщент дві наших палатки. Хлопці, які там жили, лишилися без нічого. Добре, хоч самі вижили! А от техніка постраждала добряче», - пригадує водій військової частини 1141 Геннадій Занкін.

Тоді найбільше дісталося гвардійському «Еталону». Скло, двері, салон – скрізь сліди від обстрілу. Бійці фактично лишилися без засобу пересування. Згодом військовослужбовці разом з технікою перебазувалися в інше місце. Там і взялися за ремонт пошкодженої техніки.

Завдяки вправним діям військових механіків та водіїв автобус вдалося поремонтувати. Славнозвісний «Еталон» служить луцьким гвардійцям й донині. Кожну машину у військовій частині бережуть, вчасно обслуговують, ремонтують. Бо ж не зі слів знають, що справна техніка в строю - запорука перемоги над ворогом в бою.

Telegram Channel