Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Старовижівські лісівники вже доглянули третину запланованих площ лісових культур

Особливо важливо проводити догляди за лісовими культурами на ділянках з багатими лісорослинними умовами.

Фото lisvolyn.gov.ua.

Старовижівські лісівники вже доглянули третину запланованих площ лісових культур

Вже проведено доглядів за лісовими культурами на площі 250 га з 750 запланованих

Процес відновлення та збереження лісу безперервний. З весни до пізньої осені лісівники Старовижівщини доглядають за лісовими культурами. Перш за все звертають увагу, чи прижилися цьогорічні саджанці. Але не меншої уваги потребують і дворічні, трирічні культури, повідомляє Волинське ОУЛМГ.

Важливою умовою для створення якісних лісових насаджень є своєчасний догляд за лісовими культурами, розповідають у державному підприємстві «Старовижівське лісове господарство».

Мало просто посадити ліс, впродовж декількох років лісівники дбають про молоді насадження, створюючи сприятливі умови для їх росту та розвитку, знищуючи бур’яни та трав’янисту рослинність. Це все лісівники роблять власними руками або механізовано.

Варто зазначити, що за однорічними лісовими культурами догляди проводять 3-4 рази на рік, дворічними – 2-3 рази, трирічними – 2 рази, чотирьохрічними – 1 раз, за п’ятирічними  – за потреби. Із шестирічними та семирічними лісовими культурами проводять рубку освітлення та переводять у покриту лісом площу.

За однорічними лісовими культурами догляди проводять 3-4 рази на рік, дворічними – 2-3 рази, трирічними – 2 рази, чотирьохрічними – 1 раз, за п’ятирічними  – за потреби.

Кількість, тривалість і строки доглядів визначаються типом лісорослинних умов, способом обробітку ґрунту, методом і способом створення лісових культур, віком садивного матеріалу, видовим складом насадження, погодно-кліматичними умовами, біологічними властивостями деревних порід, цільовим призначенням майбутнього насадження та економічними умовами.

Нині у лісгоспі вже проведено доглядів за лісовими культурами на площі 250 га з 750 га, які є запланованими на цей рік.

Особливо важливо проводити догляди за лісовими культурами на ділянках з багатими лісорослинними умовами, адже на таких ґрунтах проявляють свою активність другорядні швидкоростучі породи. Такі як верба, осика, береза та інші, які пригнічують ріст основних лісоутворюючих порід.

Telegram Channel