Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Учасники Invictus Games взяли участь у віртуальному чемпіонаті з веслування

Збірна України продовжує готуватися до «Ігор Нескорених».

Фото Invictus Games.

Учасники Invictus Games взяли участь у віртуальному чемпіонаті з веслування

Володимир Мусяк та Максим Єрмохін використовували для цього тренажери

Змагання відбулися 27-28 червня в онлайн-режимі. Володимир Мусяк виступив на дистанції 2000 метрів, Максим Єрмохін – 500, йдеться на сайті благодійного фонду «Повернись живим».

У чемпіонаті брали участь представники збірних Invictus Games з різних країн. Відтак, наші хлопці не тільки представили Україну, а й змогли оцінити рівень суперників та відчути, що їх очікує на «Іграх Нескорених» у Гаазі у 2021 році. Адже і Володимир, і Максим беруть участь у спортивних змаганнях такого рівня вперше.

Збірна України продовжує готуватися до «Ігор Нескорених».

Максим Єрмохін веслував у спортивному клубі «Спортлайф Динамо» в Києві. Він виборов золоту медаль, показавши результат у 01:32 хвилини.  

«Я виклався на повну, – розповів «Повернись живим» Макс. – Проведення віртуальних змагань – великий плюс, адже, насправді, це перші змагання такого рівня у моєму житті. І це дає змогу відчути атмосферу, яка може панувати на «Іграх» у Гаазі. Також це дає можливість долучитися до міжнародної спільноти, побачити учасників збірних інших країн – своїх можливих конкурентів. Виходячи з результату учасників Invictus Games з інших країн, я розумію, що у них також є сила, навички, жага до перемоги. Це – додатковий стимул тренуватися, хоча, оскільки зараз закриті спортивні зали, де є тренажери, це не так вже й просто».

Володимир Мусяк брав участь у змаганнях, перебуваючи у Військовій академії в Одесі. Підтримував його ще один учасник української збірної Олексій Бобчинець. Володимир показав результат у 07:43 хвилини, виборовши срібну медаль.  

«Це круто! Я отримав новий досвід, який, думаю, допоможе мені під час змагань у Гаазі, – поділився враженнями Володимир. – Це перші мої змагання, і одразу міжнародні. У мене не було паніки, лише легкий мандраж. Але ж  я – людина військова, тому зібрався і пішов виконувати наказ тренера. До речі, після змагань я знайшов у Facebook та додав у друзі двох своїх суперників – спортсмена з Румунії, який взяв «золото», та хлопця з Італії, який прийшов за мною. Румун обійшов мене аж на 30 секунд, але, коли я подивився на його сторінку, побачив, який він підготовлений, вже брав участь в Invictus Games, зрозумів, що такому конкуренту було не соромно програти».

Нагадаємо, міжнародні змагання серед військовослужбовців та ветеранів війни Invictus Games 2020, які мали відбутися у травні цього року в Гаазі, через пандемію COVID-19 перенесли на 2021 рік. Не дивлячись на це, збірна України продовжує готуватися до «Ігор Нескорених».

Telegram Channel