Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Поліссі після масового відпочинку на Білому озері різко зросла захворюванність на коронавірус

Люди ризикують захворіти заради засмаги та купання.

Фото Public Domain Pictures.net.

На Поліссі після масового відпочинку на Білому озері різко зросла захворюванність на коронавірус

Інфікувалися здебільшого жителі навколишніх сіл

Тиждень тому був сплеск захворювання жителів північних районівоб ласті на коронавірус. Це було пов’язано з тим, що люди масово поїхали відпочивати на Біле озеро, передає «Рівне вечірнє».

 – Ми проаналізували дані і дійшли висновку, що похворіли в основному жителі сіл та населених пунктів навколо Білого озера, - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. – Вони масово відпочивали на Білому озері, з цим і пов’язуємо сплеск. Тому ініціювали, щоб на комісіях ТЕБ та НС Вараша і Володимирця прийняли рішення про встановленні блок-посту при в’їзді на це місце відпочинку. Пізніше динаміка покращилась і блок-пост зняли.

Реклама Google

Попри заборону масового відпочинку,  люди їдуть в обхід на пляж, сплачуючи за в’їзд 50 гривень з машини.

Ми вивчаємо питання про легальність такого заробітку і про дотримання карантинних обмежень власником пляжу.

– Нам відомо про такі випадки, - прокоментував Сергій Подолін. – Ми дізналися, що це приватний пляж, де присутні засоби відпочинку. Його власник дійсно пропускає авто на відпочинок, беручи за це плату. Ми вивчаємо питання про легальність такого заробітку і про дотримання карантинних обмежень власником пляжу.

Реклама Google

Нагадаємо, раніше повідомлялося Біле озеро у Володимирецькому районі відвідало близько 500 людей. Відпочивальники не дотримувалися карантинних заходів та соціальної дистанції.

Реклама Google

Telegram Channel