Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині для освітян організували Всеукраїнські Косачівські читання

Захід відбувся в режимі онлайн.

Фото: Віппо Волинь

На Волині для освітян організували Всеукраїнські Косачівські читання

Традиційно напередодні дня народження Олени Пчілки Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України та освітянами Ковельщини проводять читання «Освіта і виховання в родині Косачів» з метою вшанування видатних українців, життя і творча діяльність яких складають вінок слави Волинського краю

Присвята цьогорічних п’ятих читань прийдешньому 150-річчю від дня народження Лесі Українки розпочинає святкування ювілею поетеси в закладах освіти області. Нинішні продовжили відзначення на Волині 150-річчя від дня народження Андроника Лазарчука. Захід проходив 26 червня у форматі онлайн. Учасники представили наукові установи, заклади освіти, музеї та бібліотеки Волині, Житомирщини, Львівщини, Рівненщини, Тернопільщини, Києва, студентську молодь не лише з України, але й з Польщі та Італії.

Учасники представили наукові установи, заклади освіти, музеї та бібліотеки Волині, Житомирщини, Львівщини, Рівненщини, Тернопільщини, Києва, студентську молодь не лише з України, але й з Польщі та Італії.

Вітальне слово виголосили П. Олешко, директор ВІППО, Ю. Поліщук, перший заступник голови Волинської обласної ради, Г. Бондаренко, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, І. Ремейчук, начальник відділу освіти Ковельської райдержадміністрації. Розмаїта тематика, високий науковий рівень повідомлень С. Романова, С. Богдан, О. Вальчук, І. Щукіної, Т. Ціхоцької-Підгайної, Н. Титаренко, Т. Данилюк-Терещук, М. Місяць, М. Чирук, Р. Семотюк, А. Силюка підкреслили потребу звернення до нашої вітчизняної педагогічної думки і практики, актуальність її поглибленого вивчення та творчого використання в сучасних умовах реформування освітньої галузі на засадах національних традицій та європейських демократичних підходів до освіти, посилення ролі родинного виховання як головного чинника формування цілісної особистості громадянина і патріота, готового розвивати й захищати Українську державу.

Джерело: Кот Н., старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії соціологічних досліджень та розвитку освіти
Telegram Channel