Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чи доведеться луцьким школярам проходити медогляди цього літа

Чи обов'язкові медичні огляди цього року?

Фото Pixabay.

Чи доведеться луцьким школярам проходити медогляди цього літа

У зв'язку з пандемією ситуація поки невизначена

Зважаючи на щоденне зростання хворих на COVID-19, щорічна медична перевірка стану здоров'я школярів та працівників може бути небезпечною.

Водночас, відповідно до вимог чинного законодавства про охорону здоров’я, громадяни України зобов’язані у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення.

«На данний момент призупинено усі медогляди. Працівники навчальних закладів, а також школярі не повинні проходити обтеження через поширення коронавірусу. Це тимчасове рішення, яке може змінитись в залежності від поширення пандемії.

Аби з'ясувати, чи доведеться учням та працівникам певних категорій проходити медичні обстеження, ми зв'язались з начальником Управління охорони здоров'я Володимиром Лотвіном.

«На данний момент призупинено усі медогляди. Працівники навчальних закладів, а також школярі не повинні проходити обтеження через поширення коронавірусу. Це тимчасове рішення, яке може змінитись в залежності від поширення пандемії, – прокоментував посадовець.

Він зазначив, що проведення медоглядів було призупинено, щоб знизити ризик інфікування і передачі вірусу. Тому, в закладах, де проходження обстеження було обов'язковим, поки не потрібне.

Telegram Channel