Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Влада скасувала заходи з нагоди Дня Ковеля через пандемію

Із Днем визволення міста, ковельчани!

Фото: Ковельська міська рада.

Влада скасувала заходи з нагоди Дня Ковеля через пандемію

Міський голова Олег Кіндер привітав громаду напередодні Дня визволення міста від нацистських загарбників, яке ми відзначається 6 липня

Ковель був окупований понад 3 роки та зруйнований майже вщент. 15 тисяч воїнів полягли в боях за його звільнення. Загинуло 9 тисяч мирного населення. 127 днів і ночей тривали бої за наше місто. Супротивник прагнув будь-якою ціною втримати місто над Турією.

«Спливатимуть роки і десятиріччя, проте ми завжди з глибокою шаною пам’ятатимемо про мужність та героїзм славних воїнів-переможців. Вони будуть прикладом для молодих бійців, котрим випала нелегка доля сьогодні боронити свою державу від ворога», – зазначає Олег Кіндер.

Але 6 липня кожен з нас може підійти до Вічного вогню на меморіалі Слави і вклонитись подвигу наших визволителів.

Повоєнне літочислення Ковеля починалось фактично з попелищ і руїн. Великі матеріальні втрати доповнювалися численними людськими жертвами. В таких умовах потрібно було розпочинати відбудову економіки та соціальної сфери.

 

 «Сьогодні ми бачимо інший Ковель. З кожним роком місто стає затишнішим і комфортнішим: споруджуються нові будівлі, перевтілюються його вулиці, створюється сучасна інфраструктура. Усі досягнення, якими багате місто, складаються з щоденної праці, знань і талантів його жителів. Тож я дякую кожному з Вас за всі добрі справи, вчинки, наміри та починання, спрямовані на розвиток та благоустрій, покращення добробуту містян.

Шановні ковельчани! Бажаю усім гарного настрою, добра і благополуччя. Миру та щастя зичу кожній домівці, кожній сім’ї, кожному з вас! Традиційно День визволення та День міста ми відзначали разом. Це були найяскравіші свята громади. Цьогоріч у зв’язку з пандемією міською радою прийнято рішення про відміну заходів з нагоди Дня Ковеля. Але 6 липня кожен з нас може підійти до Вічного вогню на меморіалі Слави і вклонитись подвигу наших визволителів. Нехай і надалі нас об’єднує любов і небайдужість до рідного міста», – йдеться у вітальному слові мера.

Telegram Channel