Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський поліцейський отримав подяку

Володимир Патрай.

Фото Волинської поліції.

Волинський поліцейський отримав подяку

«Потрібно прикласти максимум сил, аби «присікти» зловмисників вже на першому злочині»

Заступник начальника управління карного розшуку ГУНП у Волинській області Володимир Патрай учора отримав від очільника ГУНП Юрія Крошка подяку Національної поліції України, а сьогодні він вже ділиться секретами своєї майстерності, інформує Волинська поліція.

Реклама Google

«Я довго намагався вникнути і зрозуміти, як це воно так виходить: от приїжджає людина в якесь село чи місто і починає цей, умовно кажучи, «клубок розкручувати», тобто злочин розкривати. Це була загадка для мене».

В нас дуже хороший колектив, з яким я вже давно працюю, а це дуже важливо, адже оперативники більшість часу проводять не з сім’ями та родичами, а на роботі.

«Працівник карного розшуку – це особа, яка повинна вміти все, починаючи від підготовки якогось простого запиту, – завершуючи веденням якоїсь серйозної розробки і документуванням злочинної групи. Ми працюємо з людьми, працюємо на місці скоєння злочину, працюємо й в побуті, підлаштовуємося під різноманітні ситуації».

 

 «Кожна справа якимось чином відображається у житті. Є якісь моменти, з якими стикаєшся вперше, починаєш обдумувати все, вирішувати, як «розрулити» ситуацію правильно. І це все закарбовується в пам’яті».

«Важливо оперативно спрацьовувати і миттєво отримати потрібну інформацію. Наприклад, якщо десь поряд трапляється злочин, то просто біжимо і затримуємо зловмисника, а якщо десь в іншому районі – виїжджаєш туди. Там інколи й добу, а то й дві, три перебуваємо. Але головне – позитивний результат».

«Скажу відверто: вранці я йду на роботу із задоволенням і знаю, що це моє призначення. В нас дуже хороший колектив, з яким я вже давно працюю, а це дуже важливо, адже оперативники більшість часу проводять не з сім’ями та родичами, а на роботі».

«Я розумію, що все роблю правильно, коли особа, яка переступила кордон закону, – на лаві підсудних і отримує гідне покарання».

«Оперативник не може просто зупинитись, адже тоді він деградує. Як-то кажуть: «Вік живи – вік учись».

 

Telegram Channel