Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинь має найвищий відсоток щеплень від поліомієліту в Західній Україні

Темпи щеплень на Волині одні з найвищих, та все ж недостатні, аби до кінця року досягнути показника у 95%.

Фото Еспресо.

Волинь має найвищий відсоток щеплень від поліомієліту в Західній Україні

Також обласні показники є кращими, ніж в середньому по Україні

 

 Як повідомляє Центр громадського здоров’я, виконання обсягів щеплень поліо-3 (до року) в області становить 33,4% (по Україні – 30%), поліо-6 (14 років) – 32,9% (по Україні – 29,8%). Це найкращі показники в Західній Україні. Такі дані на 1 червня 2020 року.

Це дані на 1 червня 2020 року.

Зазначимо, що відсоток охоплення щепленнями від поліомієліту в Україні є недостатнім, щоб до кінця року досягнути 95%. Вакцинація — єдина можливість вберегтися від ускладнень, викликаних поліомієлітом. Згідно із рекомендаціями медиків, якщо достатня кількість людей у країні є вакцинованими (понад 95%), розповсюдження вірусу припиниться. І навпаки, якщо у країні діти залишаються невакцинованими, це може призвести до розповсюдження вірусу та нових випадків захворювання.

 

 Нагадаємо, поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу та воду. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя.

У 2019 році в Україні було вакциновано понад 78% дітей до року. Такий же показник серед дітей віком до 18 місяців. Серед дітей 6 років охоплення становило трохи більше 80%. Також понад 80% дітей було вакциновано і у віковій групі 14 років.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel