Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Івана Купала гарні гості в Сошичне завітали

Із заслуженим працівником культури Іваном Сидоруком говорили про Лесю Українку, Ліну Костенко, Тараса Шевченка...

Фото: Сошичненська ОТГ.

На Івана Купала гарні гості в Сошичне завітали

«Ковельчанин, але родом з Хотешова нашого району, заслужений працівник культури України Іван Сидорук завітав до нас. Говорили про Лесю Українку, Ліну Костенко, Тараса Шевченка і, звичайно, про Україну нашу», – повідомила на сторінці у фейсбуці Сошичненської ОТГ її очільниця Світлана Сидорук

У телефонній розмові Світлана Макарівна розповіла про давнє знайомство з паном Іваном.

У нього є дослідження по картинах Тараса Шевченка, яке хотів би видати друком, аби воно стало надбанням навчальних закладів, бібліотек.

– Знаю,– що ця людина любить Україну, закохана в мистецтво, цікавиться поезією, зокрема, нашої безсмертної Лесі Українки, Кобзаря...У нього є дослідження по картинах Тараса Шевченка, яке хотів би видати друком, аби воно стало надбанням навчальних закладів, бібліотек. Ось і сьогодні приїхав у Сошичне до мене як посередника: аби я передала підготовлені ним матеріали і пропозицію-прохання профінансувати це видання у Камінь-каширські райдержадміністрацію, районну раду. Ми, як завжди при зустрічі, приємно поспілкувалися про творчість людей, які прославили і прославляють нашуУкраїну.

 

 

Telegram Channel