Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Портрет родички Рубенса виставили за 3 мільйони фунтів стерлінгів

Пітер Пауль Рубенс. Портрет молодої жінки (1625).

Фото Sotheby’s.

Портрет родички Рубенса виставили за 3 мільйони фунтів стерлінгів

За картину XV століття очікують отримати 2,5–3,5 мільйона фунтів стерінгів

Після продажу сучасного мистецтва аукціоннний дім Sotheby's готується до тижня класичного мистецтва. Разом з автопортретом Рембрандта, який пропонують за 15 мільйонів доларів, на продаж виставили і нещодавно відреставровану роботу фламандського майстра Пітера Пауля Рубенса. Картина XV століття має орієнтовну вартість 2,5–3,5 мільйона фунтів стерінгів (3,2–4,4 мільйона доларів), повідомляє Art Market Monitor.


Хіба не краса?
 

На картині Рубенса зображена молода жінка зі складеними руками, прикрасою на шиї, у чорній офіційній сукні на фоні пейзажу та червоного драпірування, що зазвичай означало високий статус.

Про натурницю Рубенса мало відомо, але виставка в Королівській академії на початку ХХ століття вказує на те, що зображена жінка є родичкою художника. 

Портрет востаннє було виставлено в Королівській академії в Лондоні в 1902 році. Він є одним із лише декількох портретів жінки, що з'явилися на ринку в минулому столітті. Хоча про натурницю Рубенса мало відомо, але виставка в Королівській академії на початку ХХ століття вказує на те, що зображена є родичкою художника.

Реклама Google
 

На ринок картина потрапила від нащадків колекціонера Чарльза Батлера, після того як була відреставрована та атрибутована як робота Рубенса. Бутлер придбав твір на аукціні Christie’s у 1878 році.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel