Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Фірташ відсудив у WOG у волинському суді 600 мільйонів

У 2018 році Group DF Дмитра Фірташа публічно заявляла про кредиторські вимоги до мережі WOG на 460 млн доларів.

Фото epravda.com.ua.

Фірташ відсудив у WOG у волинському суді 600 мільйонів

Господарський суд Волинської області вирішив стягнути з ТОВ «ВОГ Трейдинг» 598 мільйонів гривень

Господарський суд Волинської області задовольнив позов ПрАТ «Концерн Стирол», що належить олігарху Дмитру Фірташу, та вирішив стягнути з ТОВ «ВОГ Трейдинг» 598 мільйонів гривень. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, ця заборгованість виникла на підставі договору про надання безпроцентної фінансової допомоги на поворотній основі. Строк повернення фіндопомоги спливав 1 січня 2019 року.

1 липня 2020 року госпсуд Донецької області відмовився задовольнити позов «ВОГ Трейдинг» до «Концерн «Стирол» про визнання недійсним згаданого договору.

За даними ЕП, Фірташ отримав пакет акцій мережі в 2013 році в рамках погашення боргу WOG перед банком «Надра». 

За даними держреєстру, кінцевий бенефіціар «Концерн Стирол» - Дмитро Фірташ, а власники «ВОГ Трейдинг» - Степан Івахів, Сергій Лагур, Роман і Софія Єремеєви (діти покійного народного депутат Ігоря Єремеєва), яким належить група «Континіум» (серед її активів - у т.ч. мережа АЗС WOG).

 

У 2018 році Group DF Дмитра Фірташа публічно заявляла про кредиторські вимоги до мережі WOG на 460 млн доларів. Разом з тим, в Group DF заперечували, що вона є міноритарним акціонером WOG. 

За даними ЕП, Фірташ отримав пакет акцій мережі в 2013 році в рамках погашення боргу WOG перед банком «Надра».

Telegram Channel