Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині аграрії не можуть поділити урожай

На місці інциденту присутні правоохоронці, які забезпечують охорону публічного порядку та безпеку.

Фото надане очевидцем.

На Рівненщині аграрії не можуть поділити урожай

Представники фермерського господарства не пускають на поле техніку іншої фірми

Інцидент відбувається у Корецькому районі поблизу сіл Іванівка й Даничів. Про це «Суспільному» стало відомо від представників господарства «Поліський стандарт».

Саме представники останнього напередодні, 17 липня, пікетували в Рівному Господарський суд. Люди обурювались ухвалою судді Романа Романюка від 14 липня, згідно з якою не можуть збирати, транспортувати та зберігати врожай із заставленої території.

Ми їх блокуємо на ділянці Іванівка – Даничів. Поліції приїхало багато. Вони шукають якісь папери, ухвали. Це якесь беззаконня, на нашу думку. Ми будемо стояти до останнього, що ж нам лишається робити.

Цією ухвалою суд частково задовольнив заяву підприємства «Цефей-Еко» з Житомирщини, яке намагається стягнути з «Поліського стандарту» заборгованість. Але опоненти називають ситуацію спробою рейдерського захоплення їхніх земель та врожаю.

18 липня зранку, за словами заступника виконавчого директора Юрія Власюка, збирати врожай ріпаку «Поліського стандарту» приїхало два комбайни опонентів та орієнтовно 15 чоловік. З боку місцевих зібралось три десятка і люди продовжують прибувати, – каже пан Власюк.

«Ми їх блокуємо на ділянці Іванівка – Даничів. Поліції приїхало багато. Вони шукають якісь папери, ухвали. Це якесь беззаконня, на нашу думку. Ми будемо стояти до останнього, що ж нам лишається робити», – каже заступник виконавчого директора.

Telegram Channel