Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині рибпатруль на березі знайшов електровудку: власник браконьєрського знаряддя дременув

Отакої!

Фото зі сторінки Волинського рибоохоронного патруля у Facebook.

На Волині рибпатруль на березі знайшов електровудку: власник браконьєрського знаряддя дременув

Наслідки подібної «риболовлі» для природи – катастрофічні

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільний рейд з дільничим офіцером поліції та мисливознавцем ДП «Маневицьке» ЛГ на водойми Маневицького району Волинської області.

Так, в ході рибоохоронної роботи на «старому руслі» р. Стир, поблизу с. Нові Підцаревичі Маневицького району знайдено заборонене знаряддя лову. На березі річки виявлено електричний саморобний пристрій (електровудку). Поблизу водойми знаходилася група громадян, які повідомили, що відпочивають та вперше бачать даний засіб лову. Рейдова група вилучила заборонений пристрій, складено акт виявлення безгосподарського майна.

На березі річки виявлено електричний саморобний пристрій (електровудку).

«Залежно від потужності електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка залишається живою - у майбутньому втрачає здатність нереститися. Після застосування електроструму водна ділянка стає не життєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років. Наслідки подібної «риболовлі» для природи – катастрофічні. Тому закликаємо громадян до свідомого та розумного ставлення до природи та водних біоресурсів», - повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

Нагадуємо, в Управлінні функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Telegram Channel