Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцьку відбудеться виставка художника, який писав про Ніла Хасевича

Художник працює в галузі станкового малярства, графіки, книжкового дизайну, фотомистецтва.

Фото msumk.com.

У Луцьку відбудеться виставка художника, який писав про Ніла Хасевича

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться відкриття виставкового проєкту Романа Яціва

«Оптимістичні варіації» – під такою назвою 22 липня відбудеться відкриття  виставки митця зі Львова Романа Яціва, повідомляє Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Роман Яців – художник, історик і теоретик мистецтва, організатор науково-творчих проектів, педагог. Народився 26 серпня 1956 р. у м. Ходорів Жидачівського району Львівської області. Закінчив відділ проектуван­ня інтер’єру і меблів Львівського державного інституту прикладного та деко­ративного мистецтва (тепер – Львівська національна академія мистецтв) (1978).

Яців – автор понад 500 наукових і науково-популярних публікацій, в тому числі низки авторських монографій, альбомів.  

Працював у Львівському музеї українського мистецтва (на посаді наукового співробітника та завідувача відділу) та у Львівському відділенні Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М.Т. Рильського АН України. Упродовж 1994-2007 років був заступником директора з наукової роботи Інституту народознавства Національної академії наук України.

З серпня 2007 року – проректор з наукової роботи Львівської національної академії мистецтв. Кандидат мистецтвознавства (1994), доцент (2003), заслу­жений працівник культури України (2006). Член Національної спілки художників України (з 1992 року), Спілки художників «Клуб українських мистців» (з 1989 року), голова Комісії образотворчого та декоративно-ужит­кового мистецтва Наукового товариства ім. Шевченка у Львові.

 

Яців – автор понад 500 наукових і науково-популярних публікацій, в тому числі низки авторських монографій, альбомів. Член Журі Міжнародної виставки єврорегіону Карпат «Срібний Квадрат» (Перемишль, Польща, 2015). Роман Яців також написав книжку «Олекса Шатківський та український мистецький гурток «Спокій». Як відомо, до складу цього гуртка входив і славетний український митець-повстанець Ніл Хасевич, у той час коли вчився у Варшавській академії красних мистецтв.

Художник працює в галузі станкового малярства, графіки, книжкового дизайну, фотомистецтва. Учасник мистецьких виставок, в тому числі індивідуальних (станкові твори в техніках олійного, акрилового малярства, гуаші, туші, рисунку маркерами та фломастерами).

Виставка розпочнеться о 17 годині, вхід вільний.

Telegram Channel