Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Ковелі впала інцидентність захворювання на коронавірус

Ковель починає чутися вільніше.

Фото sites.google.com.

У Ковелі впала інцидентність захворювання на коронавірус

Міська комісія послабила карантин

Міська комісія з  питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила послабити карантин, оскільки показник нових випадків коронавірусу Соvid-19 знизився. Про це інформує Ковельська міська рада.

Завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України» Людмила Маляр повідомила, що інцидентність на сьогодні в місті - 14,7, а ще тиждень тому цей показник був майже 34  (необхідно не більше 12). «Ситуація у місті, як і загалом на Волині, поліпшується і це дає можливість потрохи повертатися до звичного життя, не забуваючи про дотримання карантинних вимог»,  - зауважив ковельський міський голова Олег Кіндер. 

Дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, басейнів, фітнес-центрів, стадіонів для проведення тренувань (крім групових занять більше ніж10 осіб),  закладів культури, кінотеатрів, музеїв. Враховуючи епідситуацію, члени комісії проголосували за деякі пом’якшення карантинних норм. 

Зокрема, дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, басейнів, фітнес-центрів, стадіонів для проведення тренувань (крім групових занять більше ніж10 осіб),  закладів культури, кінотеатрів, музеїв. Також мають право відновити роботу заклади громадського харчування (ресторани, кафе, бари). Щоправда, поки їх графік обмежено з 7.00 до 23.00.

 

Запрацюють і дитсадки. У Ковелі це будуть чергові ДНЗ №№2, 3, 11. Дітвору там зустрічатимуть з 22 липня. Важливою умовою залишається обов’язкове дотриманням вимог, що встановлені головним санітарним лікарем України.

Telegram Channel