Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі на культурну спадщину виділили понад 600 тисяч

Уже розпочали ремонт пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС.

Фото Користувач:Kovelman/Вікіпедія.

У Ковелі на культурну спадщину виділили понад 600 тисяч

Виготовлені облікові документи на об’єкти культурної спадщини і почали ремонт пам’ятників

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ ї і молоді та релігії. Заслухали звіт про виконання програми збереження пам’ятників та об’єктів культурної спадщини на 2020 рік, інформує Ковельська міська рада. 

За ці кошти виготовлено облікову документацію (10 паспортів) на об’єкти культурної спадщини. Загалом таких у місті 45.  

Головний спеціаліст відділу культури Ірина Горблюк повідомила, що загалом на реалізацію програми передбачено 664 тисячі гривень,  використано 146 тисяч. За ці кошти виготовлено облікову документацію (10 паспортів) на об’єкти культурної спадщини. Загалом таких у місті 45. З них 21 — пам’ятки історії, 24 — архітектури. Частину документів  було оформлено раніше.

У нинішньому році кошти ще будуть спрямовані на ремонт пам’ятників жертвам аварії на ЧАЕС та загиблим в Афганістані. Роботи там уже розпочато. Також оновлюватимуть фасад будинку на вулиці Ветеранів, 16 та  зроблять поточний ремонт на першому поверсі  приміщення на Незалежності, 132. Ці споруди  є пам’ятками архітектури місцевого значення.

Telegram Channel