Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцькій міській лікарні вперше видалили селезінку без розрізу живота

Пацієнтку вже виписали зі стаціонару. Вона почувається задовільно.

Фото з фейсбук-сторінки ЛМКЛ.

У Луцькій міській лікарні вперше видалили селезінку без розрізу живота

Завдяки систематичному оновленню обладнання у відділенні ургентної хірургії клініки хірурги мають змогу освоювати новітні підходи для лікування пацієнтів

Хірурги відділення ургентної хірургії Луцької міської клінічної лікарні вперше виконали лапароскопічну спленектомію.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці лікувального закладу.

Лапароскопічна спленектомія – це хірургічне втручання, під час якого селезінку видалено лапароскопічним доступом, на закритій черевній порожнині (без розрізу живота).

«Звернулась 21-річна пацієнтка, у якої діагностували кісту селезінки великих розмірів. Це новоутворення загрожувало її здоров’ю», – розповів лікар-хірург Олександр Масіков, який разом з Артемом Комарницьким, завідувачем відділення ургентної хірургії, та Святославом Кропивським, лікарем-хірургом цього відділення, прооперували хвору.

«Селезінку видалили з черевної порожнини через чотири невеликих отвори. Таким чином зробили пацієнтці мінімальну операційну травму».

«Селезінку видалили з черевної порожнини через чотири невеликих отвори. Таким чином зробили пацієнтці мінімальну операційну травму. При цьому максимально скорочується термін лікування і реабілітації, а також отримали хороший косметичний ефект. Тобто відсутні післяопераційні дефекти у вигляді великих швів, які спостерігаються при операціях з розрізом», – стверджує Олександр Масіков.

Пацієнтку вже виписали зі стаціонару. Вона почувається задовільно.

«Завдяки систематичному оновленню обладнання у відділенні ургентної хірургії хірурги мають змогу освоювати новітні підходи для лікування пацієнтів. Відповідно розширюється перелік втручань, що виконуються малоінвазивними методами» – зазначають у лікарні.

 
Telegram Channel