Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
2021-й пропонують оголосити роком Лесі Українки

Організаційний комітет при міністерстві культури.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Ткаченка.

2021-й пропонують оголосити роком Лесі Українки

У 2021 році виповнюється 150 років з Дня народження Лесі Українки

«Хочемо, аби святкування охопило всю країну. І не тільки. Тому було б чудово оголосити весь наступний рік – роком нашої співвітчизниці», - написав у фейсбуці нміністр культури Олександр Ткаченко. 

Українці мають знати Лесю Українку не лише за портретом на 200-гривневій купюрі.

За інформацією політика, вчора вперше зібрав організаційний комітет при міністерстві культури та інформаційної політики України. «Ідей – крутих, нетипових, цікавих – чимало! Звісно є і класичні формати. Але вже накидуємо пропозиції, як організувати все сучасно і модно. Щоб сподобалось, як молоді, так і старшому поколінню. Особисте бажання – відзначити цю подію на міжнародному рівні. Як саме, шукатимемо відповідь разом з Міністерством закордонних справ», - йдеться у дописі міністра. 

Реклама Google

За його словами, українці мають знати Лесю Українку не лише за портретом на 200-гривневій купюрі. «Її внесок у розвиток національної культури та суспільно-політичного життя України, справді, винятковий, тож рівень святкування точно має бути вседержавного масштабу. До вересня сформуємо план заходів і почнемо працювати над проектом», -зазначає Олександр Ткаченко.

Telegram Channel