Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Бойовики «ДНР» отримували допомогу із українського бюджету (Фото)

Трьом фігурантам, серед них і працівнику державного банку, правоохоронці повідомили про підозру.

Фото СБУ.

Бойовики «ДНР» отримували допомогу із українського бюджету (Фото)

Викрили зловмисників, які оформлювали соцвиплати бойовикам

Контррозвідники Служби безпеки України викрили угруповання, яке створило механізм із протиправної видачі соціальних виплат з держбюджету України бойовикам так званої «ДНР» та іншим особам. Про це повідомляється на Facebook-сторінці СБУ.

Реклама Google

 

 «За попередніми даними слідства, зловмисники за грошову винагороду оформлювали мешканцям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України та документи на призначення соціальних виплат. Вони особисто отримували документи та переправляли їх через лінію розмежування», – йдеться у повідомленні. Як з’ясували правоохоронців, злочинною схемою користувались, зокрема, й бойовики так званої «ДНР».

Як з’ясували правоохоронців, злочинною схемою користувались, зокрема, й бойовики так званої «ДНР».

29 липня у Бахмуті Донецької області оперативники СБУ затримали трьох фігурантів провадження у той момент, коли вони намагалися зняти готівку та вивезти її на окуповану територію.

Під час обшуків правоохоронці вилучили готівку, банківські картки і документи, за якими зловмисники отримували гроші в українських банках. Також вдалося виявити інші матеріали, які підтверджують дані слідства про функціонування схеми.

 

 Трьом фігурантам, серед опинився працівник державного банку, правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

 

 

Telegram Channel