Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Генерал Кривонос пропонує, аби затриманих під Мінськом «вагнерівців» видали Україні

Сергій Кривонос вважає, що Україна має продемонструвати принциповість.

Фото novynarnia.com

Генерал Кривонос пропонує, аби затриманих під Мінськом «вагнерівців» видали Україні

Щоправда, повірити в те, що Білорусь зважиться на такий крок, вкрай складно

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос пропонує розглянути подання запиту на видачу громадян України, яких затримали у складі групи бойовиків російської приватної військової кампанії «Вагнера».

За його словами, це б посилило нормальні відносини України та Білорусі.

Про це він сказав увечері в середу, 29 липня, в ефірі «5 каналу», інформує novynarnia.com.

Чи не розглянути б таку пропозицію, щоб їх нам видали по екстрадиції. Це питання обговорюється, яким чином. Це було б непогано.

«Чи не розглянути б таку пропозицію, щоб їх нам видали по екстрадиції. Це питання обговорюється, яким чином. Це було б непогано», – наголосив заступник секретаря РНБО.

За його словами, він вже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України.

«По-перше, це б посилило нормальні відносини України й Білорусі, дало б поштовх до покращення відносин. І відбило би бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни», – додав він.

Як інформувала «Новинарня«, 29 липня в Білорусі заявили, що під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера»

У правоохоронних органах республіки заявляють що отримали інформацію про прибуття в країну більше 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії.

При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх – три великих важкі валізи.

Після прибуття до Мінська в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в один з готелів і мала виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня і переїхала в один з санаторіїв Мінського району.

За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою і одноманітним одягом в стилі мілітарі.

Згодом стало відомо, що серед затриманих в Білорусі російських бойовиків є ті, що служили в батальйоні російського письменника-терориста Захара Прилєпіна, коли підрозділ був на Донбасі і брав участь у війні на боці терористів «ДНР».

Telegram Channel