Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Керівників волинських шахт взяли на гарячому

Посадовців взяли під час одержання 23 тисяч гривень.

Фото пресслужби прокуратури області.

Керівників волинських шахт взяли на гарячому

Їх підозрюють в розтраті державного майна й одержанні хабарів

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області повідомлено про підозру двом посадовцям відокремленого підрозділу державного підприємства вуглебудівної галузі, які налагодили корупційну схему розтрати державного майна.

Слідство вважає, що,відвантажуючи суб’єктам господарювання вугілля за товарно-транспортними накладними із внесеними недостовірними відомостями про об’єми вугілля та його зольність, керівник шахти та головний інженер одержували від підприємців неправомірну вигоду.

Встановлено також факт розтрати чиновниками майже 100 тонн вугілля на суму 150 тисяч гривень.

Правоохоронці зафіксували три епізоди одержання посадовцями коштів – на суму 68 тис. грн. Учора їх затримано під час одержання 23 тисяч гривень. Встановлено також факт розтрати чиновниками майже 100 тонн вугілля на суму 150 тисяч гривень.

 

Їм повідомлено про підозру у розтраті за попередньою змовою державного майна шляхом зловживання службовим становищем та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 191, ч.3 ст. 368 КК України).

Реклама Google

Прокурори наполягатимуть на відстороненні підозрюваних від посад та обранні їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії, направлені на встановлення інших епізодів злочинної діяльності та можливої причетності інших посадовців вугледобувної галузі до вчинення таких злочинів.

 
 
Джерело: Пресслужба прокуратури області
Telegram Channel