Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку виставили алюмінієву Лесю Українку

Такою побачила Лесю волинська художниця.

Фото Сергія Наумука.

У Луцьку виставили алюмінієву Лесю Українку

Модерне зображення поетеси експонують в галереї Obraz@Grabovetska

Образ Лесі не випадково представлений у такому виконанні, адже, як зазначила художниця, засновниця галереї Obraz@Grabovetska Наталя Грабовецька, внутрішній стрижень цієї жіники досі захоплює. Свою роль відіграла і поїздка в музей Лесі Українки в Грузії у місті Сурамі.

– Прийшов мені цей образ. Якось вона втрапила в поле зору і мене захопив її погляд. На усіх сітлинах він цілеспрямований, з глибоким змістом. Коли я робила роботу, то ми були наодинці: я і її погляд. Очі в очі. Леся через століття має владу над серцями і це не може не вражати. Вона мала всобі надпотужний стрижень. Тому це зображення вийшло символічним: тендітна жінка на металевій пластині. Тепер цейшмат металу вже портрет, – каже Наталя Грабовецька.

Леся через століття має владу над серцями і це не може не вражати. Вона мала всобі надпотужний стрижень. Тому це зображення вийшло символічним: тендітна жінка на металевій пластині. 


Один з відбитків презентують на виставці.

Навіть роздобути алюмінієву пластину було нелегко. Кілька годин гострим предметом вона зображала портрет. Відтак нанесли фарбу і на станку перенесли на папір. Графічні роботи виконували у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків на станку Миколи Кумановського. Було -виготовлено п’ять відбитків. 

Реклама Google
 

– Це мене захопило. Дістаєш відбиток, а на ньому погляд не сподобався. Робиш новий. Погляд подобається, вуста не такі, як би хотілося. Тому робила кілька відбитків, – розповіла художниця.


Модерна Леся.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel