Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Важливі деталі при покупці стільчика для годування

Війна війною, а обід обідом!

Фото uihere.com.

Важливі деталі при покупці стільчика для годування

Існують сотні моделей стільців для годування. Тому волинянам буває досить важко вибрати оптимальний варіант

На https://allo.ua/ru/stul-chiki-dlja-kormlenija/ – більше 400 моделей різних типів. Але не тільки на вид стільця варто звертати увагу. Деякі деталі також дуже важливі. Про них йтиметься далі.

Увага до матеріалів стільчиків для годування

 

Значна частина сучасних дитячих меблів виготовлена з пластику. Він має ряд переваг:

  • мінімальна вага;
  • різноманіття форм і кольорів;
  • низька ціна;
  • простота очищення та ін.

З суттєвих недоліків можна виділити лише один – недостатня міцність. Тому в доповнення до пластику використовується метал в основі конструкції.

Слід шукати не моделі з дерева, а вироби відомого виробника, який притримується всіх стандартів гігієни. Пластик, метал чи дерево в такому виробі будуть однаково безпечними.

З міркувань екологічності деякі батьки намагаються купити дерев’яний стільчик для годування. Але тут спірне питання: поверхня може бути покрита лаком. Тому слід шукати не моделі з дерева, а вироби відомого виробника, який притримується всіх стандартів гігієни. Пластик, метал чи дерево в такому виробі будуть однаково безпечними.

Інші деталі меблів

Оснащення стільця для годування напряму впливає на його ціну: чим більше функцій, тим модель дорожча. Найважливіша деталь – регулювання сидіння. Воно повинно регулюватися по висоті, а також має змінюватися кут нахилу спинки. В сучасних стільцях можливе регулювання в 5-10 положеннях.

З часом, коли малюк росте, йому важливо не тільки положення сидіння, а й підставка. Опора для ніг дозволяє правильно сидіти під час годування. Гарна кришка столу відповідає таким вимогам:

  • бортики з країв, які захищають від розбризкування їжі;
  • покриття з матеріалу, який легко чистити;
  • регулювання висоти і вильоту.

Деякі стільчики досить важкі (до 12 кг). Зручніше переміщати їх по квартирі, якщо на ніжках є колеса. Одні виробники використовують лише 2 колеса (на інших ніжках гумові опори), а інші – 4. В другому випадку важливо, щоб колеса фіксувалися за допомогою гальм.

Для безпеки в стільчиках використовуються ремені безпеки. Вони не дозволяють дитині стати або випасти.

Telegram Channel