Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині фермер прикрасив в’їзд у власний… район

Стела при в’їзді в Горохівський район у Володимир-Волинському напрямку.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На Волині фермер прикрасив в’їзд у власний… район

Їдучи нещодавно з Володимира-Волинського, звернула увагу на стелу на межі Горохівського й Іваничівського районів: гарним здалеку видніється вказівник «Горохівський район», пофарбований у голубий та золотий кольори, акуратні герб України й рідної Горохівщини й доброзичливий напис, якого ще не довелося бачити поки що ніде

«І в Вас, і в нас хай буде гаразд!» -  зичили ініціатори його написання гостям і землякам.  Ним відрекомендувалися  привітними й доброзичливими людьми.

Дізнатися з журналістської цікавості,  хто зробив таку гарну справу,  допомогла емблема поруч побажання з відомої пісні. «Максберрі» - писалося на ній під апетитною полуницею, а стрілочка вказувала на чималу плантацію з, певне,  тисячами кущиків цієї смачної ягоди.

«Максберрі» –  писалося на ній під апетитною полуницею, а стрілочка вказувала на чималу плантацію з, певне,  тисячами кущиків цієї смачної ягоди.

Як з’ясувала, «Максберрі» - фермерське господарство, яке очолює горохівчанин Валентин Панасюк. Наразі полуницю він вирощує на чотирьох гектарах.  У свій час ініціативу створити ФГ, яке відрекомендує Горохівщину  районом, що спеціалізується не лише на вирощуванні зернових, а  є перспективним у розвитку ягідництва, підтримав голова районної ради Тарас Щерблюк. Він, лідер територіальної громади Горохівщини, знаний аграрій та доброчинець, на моє прохання прокоментував: «Максберрі» забезпечить робочими місцями багатьох жителів сусідніх сіл. Людям не треба буде їхати за кордон, що знайти високооплачувану роботу – і це дуже важливо».

Напис на стелі – спільна ідея Валентина Панасюка і Тараса Щерблюка, яку втілив в життя пензлем горохівчанин Володимир Голдованський. Хризантеми під знаком чоловіки посадили своїми руками.

Стела при в’їзді в Горохівський район у Володимир-Волинському напрямку.
Стела при в’їзді в Горохівський район у Володимир-Волинському напрямку. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 … Про людей, обдарованих вінчати в розумі й серці красиве та корисне, українці з повагою кажуть, що живуть вони не хлібом єдиним.  Радіється, що ці слова й про наших краян Валентина Панасюка й Тараса Щерблюка.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel