Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Працівники психлікарні вийшли на трасу й перекрили рух

Медикам увірвався терпець.

Фото Zaxid.net.

Працівники психлікарні вийшли на трасу й перекрили рух

Медикам з травня не виплачують в повному обсязі заробітну плату

У понеділок, 3 серпня, працівники Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» перекрили трасу Київ-Чоп у селі Луб’яне Миколаївського району на Львівщині, вимагаючи виплати заробітної плати. Протестувальники блокують трасу, ходячи на пішохідному переході біля зупинки громадського транспорту у селі Луб’яне, передає Zaxid.net.

Участь у перекритті беруть близько 50 людей, вони періодично пропускають транспорт.

Реклама Google

Як пояснюють організатори акції, працівникам лікарні третій місяць частково боргують заробітну плату, відтак вони оголосили страйк та вийшли на акцію протесту. Перекриття розпочалося вранці понеділка близько 9:00. Медики в білих халатах та в захисних масках ходять на пішохідному переході з плакатами, очікуючи реакції керівництва області на їхні вимоги.

За даними патрульної поліції Львівщини, участь у перекритті беруть близько 50 людей, вони періодично пропускають транспорт.

Нагадаємо, восени 2019 року працівники психіатричної лікарні «Заклад», що у селі Заклад Миколаївського району, протестували під Львівської облрадою проти так званої реорганізації. Обласні чиновники та депутати мали намір об’єднати дві психіатричні лікарні - Львівську обласну психіатричну лікарню «Заклад» та Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню, що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові. Аби задобрити протестувальників, навіть планувалося змінили місце реєстрації Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні зі Львова у село Заклад. Тобто, податки мали йти не у бюджет Львова, де фактично розміщена лікарня, а у Тростянецьку громаду, у складі якої є село Заклад.

Однак, після протестів для такої реорганізації забракло голосів депутатів.

Нагадаємо, маневиччани перекривали волинські дороги, а камінь-каширці пікетували Верховну Раду.

Telegram Channel