Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Попри «червону» зону, дитсадки у Луцьку працюють (Відео)

Усім дітям перед входом роблять температурний скринінг.

Фото Суспільного Волині.

Попри «червону» зону, дитсадки у Луцьку працюють (Відео)

Міське управління освіти слухає Луцьку міську раду, а не Державну комісію ТЕБ та НС

Станом на 4 серпня ДНЗ Луцька працюють у звичному режимі. Міське управління освіти в ухваленні рішення щодо роботи дитсадків у «червоній» зоні, керувалося вказівками Луцькради, а не Державної комісії ТЕБ та НС. Про це розповіла Суспільному начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко.

Сьогодні у садочках 2 712 дітей. Жодна дитина не захворіла.

Із 42-х луцьких садочків нині працює 41 заклад, розповіла начальниця управління освіти міської ради Зіновія Лещенко. Сьогодні у садочках 2 712 дітей. Жодна дитина не захворіла. З її слів, закритий лише садочок у Прилуцькому Старостинському окрузі.

До закладу дошкільної освіти №10 сьогодні батьки привели 127 дітей, каже завідувачка Валентина Костюк. Додає, заклад відкрили 3 червня. О 8.30 вхідні ворота закривають на замки, аби сторонні не заходили на територію закладу. «У груповому приміщенні заховані іграшки. Ще перед відкриттям – забрані килими, щоб добре оброблялася підлога. Столи розставлені по всій групі», – розповідає завідувачка.

На території дитсадка № 10 на двох входах роблять температурний скринінг. Медсестра закладу Олена Слебік каже: мають 15 безконтактних термоментів. Температуру вимірюють не лише дітям, а й вихователям тричі на день. Вищої за 36,7 ні в кого з відвідувачів дошкільного закладу не було, розповідає жінка.

Нагадаємо, у Луцьку сесія міської ради 3 серпня вирішила не запроваджувати жорсткого карантину через віднесення міста до червоної зони державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надвичайних ситуацій.

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко заявив, що Луцьк потрапив до «червоної зони» випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії про посилення карантину.

Telegram Channel