Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Як Ігор Поліщук зі «слугою народу» проти посилення карантину «воював»

Лучанин не спасував перед нардепом.

Фото зі сторінки Ігоря Поліщука у Facebook.

Як Ігор Поліщук зі «слугою народу» проти посилення карантину «воював»

Під час ток-шоу «Урядовий квартал» у прямому ефірі телеканалу «112 Україна» радник луцького міського голови пояснив позицію міської ради щодо віднесення обласного центру Волині до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки

Ведучий телевізійного проєкту Павло Кужеєв попросив пояснити депутата міськради та радника міського голови рішення місцевої влади, щодо не запровадження в місті жорсткого карантину. Волинянин відповів, що для цього є об'єктивні причини.

– Відмова ґрунтується на тому, що ні за останній тиждень, ні за попередній суттєвих змін щодо ситуації з коронавірусом у нас немає, немає особливих спалахів, осередків коронавірусу, з якими ми не можемо справитися. Ситуація – контрольована, заповнення ліжок сягає орієнтовно 40%. Міста з подібною кількістю населення, такі, як Рівне, Чернівці, Івано-Франківськ, де ситуація із загальною кількістю людей, які захворіли на коронавірус, з новими випадками набагато гірша, не в червоній зоні, а Луцьк – у червоній зоні.  Посилення карантину в нашому місті призведе до колосальних проблем і незручностей для десятків тисяч лучан, тому що зупиняється громадський транспорт, будуть серйозні недоотримання до місцевого бюджету. Люди не зможуть працювати і отримувати кошти на прожиття, не те, що прокормити свої сім’ї, – відповів Ігор Поліщук.

Наше місто найбільш підготовлене до загрози коронавірусу. Із початку пандемії ми вжили найбільш жорстких заходів в Україні, самостійно, не чекаючи рішень Кабінету Міністрів. Виділили 60 мільйонів гривень із міського бюджету на базову лікарню, яка приймає хворих на коронавірус.

Присутній у студії нардеп від «Слуги народу» Євген Шевченко запитав лучанина, що для міської влади бідьш загрозливе: економічний занепад, чи пряма небезпека вірусу COVID-19. На що радник міського голови зазначив, що влада Луцька реально оцінює небезпеку і робить конкретні кроки для протидії хворобі. 

– Наше місто найбільш підготовлене до загрози коронавірусу. Із початку пандемії ми вжили найбільш жорстких заходів в Україні, самостійно, не чекаючи рішень Кабінету Міністрів. Виділили 60 мільйонів гривень із міського бюджету на базову лікарню, яка приймає хворих на коронавірус, – це Волинська обласна клінічна лікарня. Ще 60 мільйонів гривень виділила обласна рада і 20 мільйонів гривень – фонд Ігоря Палиці. Тому спрямовуючи такі колосальні кошти з нашого міського бюджету при наявності недоїмки, ми абсолютно чітко розуміємо всі загрози, водночас усвідомлюємо, що пандемія не зникне ні завтра, ні через тиждень, ні, на жаль, через місяць. Тому сьогодні потрібно вчитися жити в умовах пандемії і треба зберегти нормальний стан справ і забезпечити функціонування нашого міста. На сьогодні від введення Луцька в червону зону постраждає набагато більше людей, ніж від того, якби все функціонувало так, як має, – підсумував Ігор Поліщук. 

Нагадаємо, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій включила Луцьк до червоної зони епідеміологічної небезпеки поширення коронавірусу, а голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко визнав, що рішення було помилковим

Telegram Channel