Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
З'ясували смертельний сигнал для пацієнтів із Covid-19

Інформацію про нову хворобу збирають по крупинках.

Фото pixabay.com.

З'ясували смертельний сигнал для пацієнтів із Covid-19

Американські вчені з'ясували, що температура тіла 35,5°C і нижче або вище за 40°C під час первинного звернення по допомогу в разі коронавірусу може служити фактором тяжкого перебігу захворювання. Такі пацієнти вмирають у понад 40% випадків, пише Газета по-україньки з посиланням на іноземний сайт BMC.

Реклама Google

У відповідному дослідженні вчених Центру серцево-судинних досліджень Медичної школи Ікана на горі Синай узяли участь 7614 осіб.

Отже, низька температура тіла під час першого звернення до лікаря може служити маркером несприятливого прогнозу. Водночас максимальна температура тіла також значущим чином пов'язана з рівнем смертності.

«Отже, низька температура тіла під час першого звернення до лікаря може служити маркером несприятливого прогнозу. Смертність у таких випадках становила 44%. Водночас максимальна температура тіла також значущим чином пов'язана з рівнем смертності. На кожні 0,5°C збільшення температури припадає значний приріст смертності, причому в пацієнтів із максимальною температурою понад 40,0°C рівень смертності досягав 42%», - з'ясували вчені.

Telegram Channel