Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинського священника, який привітав Путіна, внесли в базу «Миротворця»

На сайті священника назвали пособником російських окупантів.

Скриншот з сайту «Миротворець».

Волинського священника, який привітав Путіна, внесли в базу «Миротворця»

Його назвали пособником російських окупантів

Священника Володимир-Волинської єпархії УАЦ (Московського патріархату) Олексія Шарана, який привітав у соцмережі Володимира Путіна з днем ангела, внесли в базу даних Центру «Миротворець».

Нагадаємо,  «голова єпархіального відділу по взаємодії з військовими угрупованнями і іншими силовими структурами» Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП), настоятель храму в селі Галинівка Володимир-Волинського району Волині протоієрей Олексій Шаран у фейсбуці привітав президента Росії Володимира Путіна з днем ангела.

Щойно інформація про вчинок священника облетіла місцеві ЗМІ, отець Олексій написав у фейсбуці, що Путіна він привітав «помилково» і вже видалив допис.

«Центр «Миротворец» просит правоохранительные органы рассматривать данную публикацию на сайте как заявление о совершении этим гражданином осознанных деяний против национальной безопасности Украины, мира, безопасности человечества и международного правопорядка, а также иных правонарушений».

Однак таке пояснення, схоже, не задовольнило мешканців села Галинівка, де він є настоятелем храму.

Селяни зрізали замок на церкві й повісили новий.

Також передбачають, що цього тижня перед храмом відбудуться збори селян, де обговорюватимуть подію, хочуть бачити на них і самого священника Шарана.

На сторінці сайту «Миротворець» про священника пишуть: «Пособник российских оккупантов. Участие в пропагандистских мероприятиях россии (страна-агрессор)».

Також там зазначено: «Центр «Миротворец» просит правоохранительные органы рассматривать данную публикацию на сайте как заявление о совершении этим гражданином осознанных деяний против национальной безопасности Украины, мира, безопасности человечества и международного правопорядка, а также иных правонарушений».

Довідка: Центр «Миротворець» – неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Центр проводить контррозвідувальні операції, які викликають активну протидію російських спецслужб, що розгорнули полювання на його співробітників.

Telegram Channel