Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Парафіяни волинського храму хочуть поговорити з настоятелем, який привітав Путіна з днем ангела

На церкві повісили новий замок.

Фото wikimapia.org.

Парафіяни волинського храму хочуть поговорити з настоятелем, який привітав Путіна з днем ангела

Їх обурив вчинок священника

У селі Галинівка Володимир-Волинського району повісили новий власний замок на храм преподобного Сергія Радонежського. Настоятелем цього храму є протоієрей УПЦ (МП) Олексій Шаран. Про це інформує «Буг».

Нагадаємо, священник Української православної церкви (Московського патріархату) з Володимир-Волинського Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з днем ангела.

На сайті Володимирської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Олексій Шаран названий «головою єпархіального відділу по взаємодії з військовими угрупованнями і іншими силовими структурами». Також він, за даними You control, очолює релігійну громаду преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви (Московського патріархату) в селі Галинівка Володимир-Волинського району.

Щойно інформація про вчинок священника облетіла місцеві ЗМІ, отець Олексій написав у фейсбуці, що Путіна він привітав «помилково».

«Так як добре не розбираюся в смартфонах та Фейсбуці, то помилково в розсилку попав президент РФ».

«Так, 28 липня, я вітав іменинників, як завжди, з днем Ангела. По традиції, набраний текст взяв на розсилку всім, хто носить ім’я Володимир. Так як добре не розбираюся в смартфонах та Фейсбуці, то помилково в розсилку попав президент РФ. Друзі побачили, підсказали і я привітання видалив. Нікого не хотів цим образити. Вийшло помилково. Видалив», – прокоментував свої дії священник.

Однак таке пояснення, схоже, на задовольнило мешканців села Галинівка, де він є настоятелем храму.

Селяни зрізали замок на церкві й повісили новий.

Інформацію підтвердив голова ОТГ Сергій Панасевич, зазначивши, що йому подзвонили анонімно та повідомили про подію.

Також передбачають, що цього тижня перед храмом відбудуться збори селян, де обговорюватимуть подію, хочуть бачити на них і самого священника Шарана.

Telegram Channel