Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Україні провели першу посмертну трансплантацію підшлункової залози

Нічого собі!

Фото wz.lviv.ua

В Україні провели першу посмертну трансплантацію підшлункової залози

Це одна з найскладніших операцій з трансплантації

Першу в Україні посмертну трансплантацію підшлункової залози виконали в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові.

Це одна з найскладніших операцій з трансплантації. Підшлункову залозу в Україні посмертно ще ніколи не трансплантували, хоча багато хто про це мріяв, розповідає на своїй сторінці у Facebook відомий лікар, вихідець з волинського Ковеля Олег Самчук.

Щасливим реципієнтом став 45-річний львів'янин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років, як ускладнення, ще й на ниркову недостатність.

Щасливим реципієнтом став 45-річний львів'янин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років, як ускладнення, ще й на ниркову недостатність. Операція подарувала йому шанс вилікуватися від обох хвороб! Щоб вона відбулася, з Німеччини до нас терміново приїхав Григорій Лапшин, який має досвід таких операцій, зі своїм інтерном. Вони проїхали 1 400 км, щоб допомогти українським лікарям зробити цей перший для України важливий крок. Оперували спільно з нашими спеціалістами.

Окрім того, пересаджено ще одну нирку і серце.

Нирку отримала 30-річна жінка з Волині. До цього вона три роки була на гемодіалізі. Донорський орган запрацював просто на операційному столі - із нирочки пішла сеча.

Нирку отримала 30-річна жінка з Волині. До цього вона три роки була на гемодіалізі. Донорський орган запрацював просто на операційному столі - із нирочки пішла сеча.

Нове здорове серце отримав 45-річний чернівчанин. Три роки тому він мав запалення легень, інфекція вразила серце і воно не могло качати кров. Фракція викиду - 11. Він був практично присмерті. Без операції пацієнт не прожив би і кількох тижнів. Але, за щасливим збігом обставин, після госпіталізації в Інститут серця МОЗ України, куди він приїхав обстежуватися для подальної трансплантації, для нього знайшовся донор. Пацієнт прибув до Львова з командою Бориса Тодурова, яка пересаджувала серце спільно з нашими лікарями.

Рідні чоловіка - дружина і мама підписали згоду на донорство, аби органи їхньої близької людини, яка померла, продовжили жити в інших людях.

Донором для трьох людей став 38-річний житель Львівської області. Він потрапив у лікарню із розривом аневризми судин головного мозку. Спеціалісти доклали усіх зусиль, щоб його врятувати, але, на жаль, це було неможливим. А після того, як йому констатували смерть мозку, рідні чоловіка - дружина і мама підписали згоду на донорство, аби органи їхньої близької людини, яка померла, продовжили жити в інших людях. Це дуже важке рішення, але лікарі, пацієнти і їхні рідні дуже за нього вдячні. Разом з тим вони співчувають їхній втраті.

Олег Самчук вдячний усім, хто долучився до операцій, усім, завдяки кому вони стали можливі. 

Telegram Channel