Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Суперниця Лукашенка не визнала результатів виборів

За попередніми результатами виборів, Світлана Тихановська набрала 9,90% голосів.

Фото zaxid.net.

Суперниця Лукашенка не визнала результатів виборів

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська вважає себе переможницею

Свій висновок політикиня аргументувала кількістю охочих за неї проголосувати: «Ви бачили, що відбувалося на дільницях. У нас є дані незалежних спостерігачів», – сказала Тихановська на прес-конференції в понеділок, 10 серпня, повідомила агенція БелаПАН, передає Zaxid.net.

Штаб Тихановської вважає, що в країні повинні бути прозоро перераховані голоси виборців.

Нам всім страшно, але ми закликаємо боротися зі страхом. Ми обіцяємо підтримку тим, хто постраждає від режиму, в тому числі в пошуку нової роботи. Ми закликаємо не мовчати тих, хто вважає , що їхні голоси вкрали.

Реклама Google
 

Кандидатка у президенти Білорусі і головна суперниця чинного голови держави Олександра Лукашенка також зазначила, що тепер найважливіше зупинити насильство в країні. Її штаб вночі з 9 на 10 серпня звертався письмово і у телефонному режимі до міністра внутрішніх справ Юрія Караєва і в Адміністрацію президента із закликом зупинити насильство проти мирних білоруських громадян, але відповіді не було.

Відповідаючи на запитання про те, чи вийде Тихановська з людьми на вулицю сьогодні, якщо в Мінську продовжаться протести, вона відповіла: «Ви хочете, щоб я вийшла на вулицю? Вам від цього буде легше? Ви думаєте, що це не посилить протистояння? Я не знаю , як відповісти на це питання. я з народом, я нікуди не поїхала ».

Членкиня команди Тихановської Марія Колеснікова зазначила, що штаб готовий до довготривалого протесту.

«Ми закликаємо колег з виборчих комісій оприлюднити справжні дані результатів виборів. Нам всім страшно, але ми закликаємо боротися зі страхом. Ми обіцяємо підтримку тим, хто постраждає від режиму, в тому числі в пошуку нової роботи. Ми закликаємо не мовчати тих, хто вважає, що їхні голоси вкрали », – сказала Колесникова.

Нагадаємо:

Telegram Channel