Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 МОЗ планує збільшити число ліжок з підведенням кисню

Зростає кількість людей, які потребують госпіталізації.

Фото МВС України.

МОЗ планує збільшити число ліжок з підведенням кисню

Раніше Центр громадського здоров'я України повідомив про те, що в Україні летальність від COVID-19 становить 2,3%

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявили про те, що відомство планує збільшити кількість ліжок з підведенням кисню. Про це передає «Дзеркало тижня» з посиланням на  «Інтерфакс-Україна». За словами Степанова, загальне число таких ліжок має становити 80% від тих, що виділені для пацієнтів з коронавірусом. 

«Зростає кількість людей, які потребують госпіталізації. Станом на ранок вівторка в стаціонарних відділеннях госпіталізовано 5,549 тис. осіб, місяць тому кількість госпіталізованих було 3,912 тис. осіб. Всі медустанови ми намагаємося забезпечити відповідним обладнанням, підведенням кисню. Наприклад, ми збільшили кількість ліжок , які забезпечені централізованим киснем на близько 2,5 тис. Вчора на комісії ТЕБ та НС я запропонував доручити головам ОДА суттєво збільшити кількість ліжок з підведенням кисню і довести цей показник до 80% від загальної кількості «, - заявив Степанов.

Він додав, що другу хвилю коронавірусу очікували в жовтні-листопаді разом із сезонною епідемією грипу. Однак, стрімке зростання нових випадків захворювання у всіх країнах фіксують уже зараз.

Однак, стрімке зростання нових випадків захворювання у всіх країнах фіксують уже зараз.

Станом на 11 серпня, в Україні зафіксували 83 115 випадків коронавірусу, зокрема за останню добу COVID-19 виявили у 1158 осіб. Всього за час епідемії від коронавірусу одужали 44 934 особи, 1951 - померли.

Telegram Channel