Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Ми ніколи з такими не стикалися»: лікарі з Мінська розповіли про поранених після протестів

Під час госпіталізації потерпілий встиг розповісти, що в нього стріляли з відстані 10 метрів.

Фото TUT.BY

«Ми ніколи з такими не стикалися»: лікарі з Мінська розповіли про поранених після протестів

У Мінську мітингувальники отримали важкі кульові й осколкові поранення під час силового розгону акцій протесту, які відбулися 9 і 10 серпня. Щонайменше один з потерпілих у комі

Про це пише видання TUT.BY із посиланням на лікарів мінських лікарень.

У ніч з 9 на 10 серпня до 4-ї лікарні поступив пацієнт з кульовим пораненням кишки, пошкодженням сечоводу й осколковим пораненням ребер. За інформацією одного з медиків, з тіла пацієнта вилучили дві гумові кулі.

Під час госпіталізації потерпілий встиг розповісти, що в нього стріляли з відстані 10 метрів. Наразі відомо, що він у медикаментозній комі на штучній вентиляції легенів.

Під час госпіталізації потерпілий встиг розповісти, що в нього стріляли з відстані 10 метрів.

Тієї ж ночі до 2-ї лікарні Мінська доставили пацієнтку з вибуховою травмою грудної клітини, відірваною фалангою пальця і черепно-мозковою травмою.

В іншого учасника протесту, якого госпіталізували в ніч з 10 на 11 серпня, діагностували відкриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку, отримані від світлошумової гранати. 

«На момент надходження у нього з вух текла спинно-мозкова рідина. Зараз він більш-менш стабільний», — розповів співробітник 4-ї лікарні на умовах анонімності. Пацієнту зробили трепанацію черепа й видалили гематому.

«Ми ніколи з такими пораненнями не стикалися... Не повинно бути такого в мирний час! Ми не хочемо, щоб люди гинули або їх калічили. Зіткнувшись з подібним, лікарі не можуть нормально працювати. Це жахливо. Ми закликаємо зупинити насильство», — наголошують медики.

Реклама Google

Офіційно в Міністерстві охорони здоров’я Білорусі заявили, що всім громадянам, які постраждали під час протестів, надали необхідну медичну допомогу в повному обсязі.

За їхніми даними, за останні 2 дні в службу швидкої медичної допомоги та в лікарні звернулися громадяни з різними травмами. На сьогодні на лікуванні у стаціонарах перебуває трохи більше 200 людей. 

«Кілька людей були госпіталізовані з черепно-мозковими травмами, а також з травмами грудної клітини і живота. В основному травми легкого ступеня тяжкості. Кільком пацієнтам потрібно провести операції. Їхній стан стабілізовано», — йдеться у повідомленні.

У МОЗ Білорусі підтвердили, що одна людина загинула. Смерть наступила до огляду лікарями швидкої медичної допомоги.

Telegram Channel