Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Судитимуть чотирьох осіб, обвинувачених у викраденні і катуванні учасника АТО

Зараз обвинувачені перебувають під вартою.

Фото pixabay.com.

Судитимуть чотирьох осіб, обвинувачених у викраденні і катуванні учасника АТО

За даними слідства, у Покровську, що на Донеччині, 21-річного учасника антитерористичної операції зловмисники вивезли в невідомому напрямку, де жорстоко катували. Кримінальне провадження передано до суду

У Донецькій області судитимуть чотирьох осіб, які, за даними слідства, викрали і катували учасника антитерористичної операції на Донбасі. Про це 11 серпня повідомила пресслужба поліції Донецької області, передає видання «Гордон».

«15 травня близько 00.30 у Покровську четверо зловмисників напали на вулиці на 21-річного чоловіка, який був учасником бойових дій під час АТО. Свідками події стали двоє його рідних, але нічого не змогли вдіяти. Нападники вивезли заручника у невідомому напрямку, де жорстоко катували. Після цього полоненого викинули біля місця, де викрали», – ідеться в повідомленні. У поліції додали, що чоловіка хотіли схилити до участі в злочинному угрупованні.

У поліції додали, що чоловіка хотіли схилити до участі в злочинному угрупованні.

До суду передали обвинувальні акти проти ймовірного організатора злочину і трьох його спільників, зараз вони перебувають під вартою. Їх обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 187 (розбій).

«Відомо, що на момент затримання організатор злочину – 28-річний мешканець Покровська – був обвинувачений у вбивстві людини та чекав на вирок суду. За цим фактом суд виніс рішення – дев'ять років за ґратами. А інший спільник – громадянин Азербайджану – хотів втекти від покарання та був оголошений у розшук. За цей час він здійснив ще один злочин – наніс чоловіку тілесні ушкодження, що призвели до смерті», – додали в поліції.

Цьому фігуранту інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Telegram Channel